Lekkere ijsjes om zelf te maken zonder ijsmachine!
Leuk zeg, zelf ijsjes maken! Het lijkt alleen vaak zo veel werk en je hebt er meestal een ijsmachine voor nodig. Zonde van het geld als je het zelden doet. In deze special komen verschillende recepten naar voren voor verschillende ijsjes. Allemaal gemakkelijk en zonder ijsmachine.
IJsjes
IJsjes kunnen een heerlijke verkoeling zijn in de zomer. Terwijl ze in de winter een gezellig dessert kunnen zijn. Je kunt ijs op verschillende manieren presenteren. Je kunt er ijslolly's van maken, maar je kunt de ijsjes ook vast in een vorm doen zodat je ze alleen nog maar op een bord hoeft te storten. Een toefje slagroom erbij en je hebt een speciaal toetje voor je gasten. Er zijn verschillende leuke dessertbordjes en coupes waar je de ijsjes op kunt presenteren. Je kunt ook eens verschillende kleinere ijsjes maken. Dit ziet leuk uit bij het presenteren.
De recepten
Onder aan deze special staan verschillende linkjes naar artikelen waar recepten in staan. Bij deze recepten staat een stukje uitleg over het gebruik van vormpjes. Daarna staan de te gebruiken ingrediënten en een duidelijk bereidingswijze. Ook staat erbij hoelang de ijsjes in de vriezer moeten voordat je ze kunt eten.
Een aantal tips
- Als je de ijsjes niet uit de vorm krijgt, laat ze dan een paar minuutjes staan. Werkt dit niet goed, houd de vorm dan even onder lauw-warm water.
- Door eerst een laagje in te vriezen en er dan iets op te leggen en de rest van de het mengsel over te schenken, kun je zwevende dingen in het ijsje verstoppen. Zoals fruit of gummiebeertjes.
- Bedenk zelf wat er nog meer lekker bij zou kunnen zijn, en probeer uit!
- Als je iets wilt laten plakken aan de buitenkant, smeer dan honing of glucosestroop op het ijsje en doop in bijvoorbeeld kokos of sesamzaadjes.
- Kijk voor tips met betrekking tot het maken van vormen in het artikel: 'zelf fruitijsjes maken, leuk makkelijk en zonder ijsmachine'
- Veel plezier!